Eerste Waterlandse zustersbenefiet een succes!

Gisteren mocht ik samen met mijn Moppie partner in fun een fantastisch feest opluisteren.

We gingen naar Purmerend om daar de Waterlandse zusters een hart onder de riem te steken met de actie. Een stuk in Libelle over Ariadne had Mieke Hemour van de Zusters op ons spoor gezet. De vrouwen met een verleden van, of een verleden of heden gelinkt aan borstkanker hebben verschillende inzamelingsacties om geld bijeen te brengen voor de 60k walk van A Sister’s Hope die dit jaar 9 en 10 oktober weer gaat plaatsvinden. Ze vroeg ons om ons optreden te doneren en mee te doen aan de avond.

Daar konden we natuurlijk geen nee op zeggen en al gauw zaten we er middenin. Het stamhuis in Purmerend werd ter beschikking gesteld. Geluidsman Ronald leende zijn apparatuur en zichzelf gratis uit, Local heroes Funtrain, Marcel Kaptein en Alberto Nicolay traden belangeloos op en Corine Boon, die haar vriendin en musicalster Margot Giselle meenam, presenteerde de avond. We schreven een op maat gemaakt lied en mochten ons en de aanwezigen vermaken met onze grappen en liedjes. Het was heerlijk om te doen. De avond begon om 20.00 en eindigde om 01.00. Het was prachtig om te zien dat zoveel mensen de Zusters een warm hart toedragen. Stoere zelfstandige vrouwen die er alles aan doen om ervoor te zorgen dat borstkanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is. 

Hopelijk heeft de opbrengst van de avond de dames weer een stukje dichter bij de benodigde 7500 euro deelname fee gebracht en kunnen ze op 9 oktober bij het Toon Hermanshuis in Amersfoort starten met lopen. Hopelijk regent het niet en zijn ze zo goed getraind en ingelopen dat ze geen blaren of zere voeten krijgen. Voor de meiden verboden woorden, maar ik mag ze nog wel zeggen! 

In de komende maanden ga ik de Waterlandse Zusters natuurlijk in de gaten houden. Mocht je de website van de dames willen bezoeken en je geldelijke bijdrage leveren, kijk dan op de website van de dames: www.waterlandsezusters.nl

Dit bericht is geschreven in Algemeen | Bookmark | RSS feed | Reageer. .

2 reacties