Moderne Tieden

Moderne Tieden

Column 'Moderne Tieden' verschenen in Big is Beautiful

Er zijn dagen waarop ik, zoals dat in de zakenwereld hip heet, back- to-back afspraken heb. Omdat het speelseizoen plaatsvindt tussen september en mei, raadde een collega mij een poosje geleden aan om een schoolagenda te nemen.

Ideaal! Alleen… schoolagenda’s gaan maar tot eind juli en beginnen dan weer eind augustus of soms zelfs in september. Lekker dan. Moet ik weer gaan verzinnen hoe ik dan die ontbrekende maanden zonder agenda doorkom.

Sinds kort weet ik het. Ik ben nu de trotse bezitster van een mobiele telefoon met agenda! Joechei, super, helemaal te gek, die ga ik gebruiken!

Ik ben namelijk best handig met die nieuwe technologie. Ik msn me rot, chat als een bezetene en kan zelfs hier en – vooral – daar een nieuw programma op mijn laptop installeren. Die agenda in mijn mooie glanzende, héél erg zacht aanvoelende mobiele telefoon is voor mij, kortom, een stukje cake.

Nu stonden al mijn afspraken uit die twee loze maanden allemaal op losse velletjes, dus ben ik eerst een hele middag bezig geweest om ze met een engelengeduld allemaal in mijn telefoon te zetten. Interviewafspraken, repetities, schrijfsessies, vrienden, familie, zangles, big band, kapper, sportschool… Sommige van die afspraken heb ik vaker. Handig dat je ze dan met één druk op de knop kan laten herhalen.

Trots vertel ik bij een bezoek aan mijn ouders mijn avontuur aan mijn familie. Mijn broer haalt zijn neus er een beetje voor op. Hij houdt niet zo van die blackberry-palm-pilot-technologie-cultuur. Als hij in een grote meeting zit, vertelt hij, en ze moeten een volgende plannen, dan is hij met zijn ouderwetse agenda zó naar de juiste week doorgebladerd. Ondertussen zit de rest van het gezelschap druk toetsend en bliepend te zoeken naar de juiste datum. Daarop blijken ze dan allemaal NIET te kunnen, zodat mijn broer snel doorbladert en bij de technologen het hele spel opnieuw kan beginnen. Twintig minuten en drie data later kan hij dan eindelijk een nieuwe vergaderdatum noteren.

Ik lach me ziek. Het zijn dus helemaal niet alleen vrouwen die niet technisch zijn, zeg ik. Wat een domme mannen!

Nee, dan ik. De volgende morgen zoek ik in mijn telefoon mijn afspraak op met mijn fysiotherapeut en begeef me op weg. De behandeling gaat zo goed, dat ik in plaats van wekelijks om de twee weken mag komen. Geen probleem, doe ik even! Eerst even de wekelijkse fysioafspraak wissen en dan een nieuwe tweewekelijkse aanmaken in mijn mobiele agenda. Knopje hier, knopje daar. Hoppetee… oude afspraak verwijderen, nieuwe afspraak maken, herhalen en ze staan er in! Zonder problemen!

‘Alle afspraken wissen? ‘. Ja. ‘Weet u het zeker?’. Ja hoor.

Thuisgekomen belt mijn agent over een opdracht. Ik kijk even in mijn agenda, zeg ik stoer, terwijl ik mijn mobiele telefoon pak. Leeg. Helemaal leeg. Oh nee… Voor mijn ogen doemt het beeld van een schermpje op: ‘Alle afspraken wissen?’. Ja. ‘Weet u het zeker?’. Ja hoor. En mijn vinger die op ‘bevestigen’ drukt… Aaaah!

Mijn hele agenda gewist. Fok, de moderne techniek! Ik ga op zoek naar een agenda van januari tot december!

Dit bericht is geschreven in Columns | Bookmark | RSS feed | Reageer. .

Reageer

Je emailadres is veilig bij mij Velden met een * moet je invullen

*
*

Je mag HTML tags gebruiken.